media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Председник Покрајинскe владe Мировић и покрајински секретари Њилаш и Милошевић разговарали с министром Шарчевићем

Untitled3

Председник Покрајинске владе Игор Мировић састао се данас са Младеном Шарчевићем, републичким министром просвете, науке и технолошког развоја, а са циљем заједничке сарадње на плану сагледавања критеријума, ради унапређивања свих нивоа образовања и науке у нашој држави.
Председник Мировић и министар Шарчевић констатовали су да је данашњи сусрет корак даље у заједничком одређивању приоритета, у оквиру критеријума, неопходних за успостављање најприхватљивијих модела у нашем образовању, као и укупним потребама на плану његовог уређења, уз поштовање свих специфичности које су присутне у Војводини, и праћењу ефикасности тог процеса. У разговору је било речи о моделима увођења дуалног образовања, унапређивању рада школских инспектора као и њиховом недовољном броју, квалитетнијем раду школских управа, те заједничким инвестицијама у основним и средњим школама где Војводина има трогодишњи план, са посебним освртом на мање развијена подручја, која ће бити приоритет када је реч о улагањима на плану развоја школства. Саговорници су се сложили да остваривање високог образовања код нас треба да буде у функцији привреде као и научних достигнућа.
Данашњем састанку присуствовали су и потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за образовање, управу, прописе и националне мањине - националне заједнице Михаљ Њилаш и покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. Др Зоран Милошевић.

Извор: Саопштење Покрајинске владе

28.09.2016

  • Untitled3
  • Untitled3
  • Untitled3
  • Untitled3