media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

140. годишњица Сенћанске гимназије

unnamed

Потпредседник Покрајинске владе, покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице Михаљ Њилаш, у петак, 30. септембра 2016. године, присуствовао је свечаној академији поводом прославе 140. годишњице Сенћанске гимназије.
На свечаној академији која је одржана у сенћанском Дому културе, садашњим и бившим гимназијалцима, професорима и запосленима у школи, републичким и покрајинским функционерима, представницима локалне самоуправе и другим угледним гостима, обратили су се потпредседник Покрајинске владе – Ђорђе Милићевић и председник Скупштине АП Војводине – Иштван Пастор. Том приликом, Ђорђе Милићевић, између осталог, рекао је да – осећајући дуг не само према датуму, већ и према свим другим важним чиниоцима који су уткани у прошлост ове гимназије – ваља нагласити и то да квалитет образовања има утицај на нашу омладину само онда када свако има подједнаку прилику да га користи, јер циљ и сврха људског постојања јесте да сваким даном себе новим знањима надограђујемо.
Председик Скупштине АП Војводине Иштван Пастор рекао је да и у другом веку постојања Сенћанска гимназија остварује своју племениту просветитељску мисију – образовање и васпитање слободно мислећих грађана.
Свечаном скупу обратили су се и председник општине Сента – Рудолф Цегледи, директорка Сенћанске гимназије – Ева Ујхази, заменик државног секретара Министарства за националну политику у Влади Мађарске – Петер Силађи, председник Националног савета мађарске националне мањине – Јене Хајнал и државна секретарка задужена за образовање у Министарству просвете, науке и технолошког развоја – Анамарија Вичек.

03.10.2016

  • unnamed
  • unnamed
  • unnamed
  • unnamed
  • unnamed