media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Oбјављен јавни позив за учешће у програму „За чистије и зеленије школе у Војводини”

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице, заједно с Покрајинским секретаријатом за урбанизам и заштиту животне средине, Покрајинским секретаријатом за енергетику, грађевинарство и саобраћај и Покретом горана Војводине, објавио је јавни позив за учешће у програму „За чистије и зеленије школе у Војводини” за школску 2016/17. годину.

Циљ програма – који се успешно реализује већ осму годину – јесте подизање нивоа свести и личне одговорности за бригу о животној средини, као и подстицање активности које ће допринети неговању и очувању чистијег и зеленијег амбијента у образовно-васпитним установама и локалним срединама на територији АП Војводине.

Предшколске установе, основне и средње школе у АП Војводини имају могућност да се до понедељка (31. 10. 2016. године) одазову јавном позиву и да своје пријаве – заједно с планом активности – доставе на адресу Покрајинског секретаријата за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице.

Једна од првих активности у оквиру програма „За чистије и зеленије школе Војводине” биће oкругли сто – у оквиру манифестације „Новосадске јесени”, у организацији Покрета горана Војводине – који је заказан за четвртак 20.10.2016. године и намењен представницима учесника овог програма.

У програм „За чистије и зеленије школе у Војводини” до сада је било укључено 373 војвођанских основних и средњих школа и предшколских установа, а најуспешнијима су додељене укупно 222 награде.

11.10.2016