media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Додељена средства за рад националних савета

IMG8878.JPG

Председник Покрајинске владе Игор Мировић и потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице Михаљ Њилаш, уручили су данас представницима националних савета националних мањина уговоре о додели новчаних средстава за финансирање њиховог рада и развојне делатности националних савета у АП Војводини.
Из покрајинског буџета за суфинансирање редовне и развојне делатности петнаест националних савета, са седиштем на територији Аутономне покрајине Војводине данашњим уговорима је додељено 13,8 милиона динара, а што је омогућено ребалансом покрајинског буџета.
Председник Мировић поновио је и овом приликом да је један од најважнијих приоритета Покрајинске владе, и свакако најважнији задатак и кључ за очување Војводине, њене стабилности и укупног живота у Републици Србији, управо питање очувања добрих међунационалних односа, чему ће допринети реализација ових уговора. Мировић је истакао да је то, заправо, и један снажан подстицај заштити свих права националних мањина и развијању свих елемената њихове посебности, њихове културе, образовања и језика.
„Ми ћемо већ у суботу, на заједничкој седници Владе Републике Србије и Покрајинске владе, утврдити да је у 2016. години било нешто мање средстава за ове активности. Утврдићемо и нешто што мора и може бити, а то је да ћемо у буџету за 2017. и 2018. постепено ниво финансирања потреба националних заједница вратити на просек из 2014/2015. године“, најавио је председник Покрајинске владе и позвао све оне представнике националних мањина, чији представници националних савета до сада нису били на разговорима у Покрајинској влади, да то учине у наредном периоду.
Потпредседник Покрајинске владе и ресорни секретар Михаљ Њилаш похвалио је политику објективног сагледавања реалних потреба националних заједница у Војводини, коју нова Покрајинска влада и реално спроводи.

19.10.2016

  • IMG8878.JPG
  • IMG8878.JPG
  • IMG8878.JPG
  • IMG8878.JPG
  • IMG8878.JPG