media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Посета Сремској Митровици

tn

Потпредседник Покрајинске владе, покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице Михаљ Њилаш, и заменик покрајинског секретара Милан Ковачевић, у понедељак, 24. октобра 2016. године, посетили су Сремску Митровицу.
Делегацију секретаријата примио је градоначелник Сремске Митровице – Владимир Санадер с представницима локалне самоуправе. На састанку су разматране могућности унапређивања образовног система у Сремској Митровици, као и јачања међусобне сарадње.
Поред градоначелника, састанку су присуствовали и Светлана Миловановић, заменица градоначелника, Томислав Јанковић, председник Скупштине града Сремска Митровица, Мирјана Пјевац, начелница Градске управе за образовање, Илија Недић, начелник градске управе за културу, спорт и омладину и Саша Бугаџија, начелник градске управе за инфраструктуру и имовину.
После састанка у градској кући, челници секретаријата, са својим домаћинима, у пратњи директора Слађана Папића, обишли су радове на изградњи Основне школе „Добросав Радосављевић – Народ” у Мачванској Митровици.
„Врло сам задовољан оним што сам видео. Ово је изузетно добар пример како се локална самоуправа односи према образовању. Ова инвестиција је покренута средствима буџета Града Сремска Митровица, извођачи поштују рокове и све тече по плану када је у питању прва фаза ове инвестиције. У складу с новом политиком Покрајинске владе, али и уз помоћ републичке Владе, сигурно ћемо радити на решењу да се подржи и заврши цела изградња. Око 800 ученика који похађају ову школу то заслужује и потреба за новим објектом потпуно је оправдана.” ‒ рекао је између осталог покрајински секретар. По његовим речима, сада је одлична прилика да град аплицира на конкурсу покрајинског секретаријата за образовање за покривање трошкова превоза средњошколаца, што је обезбеђено ребалансом буџета у септембру ове године.

24.10.2016

  • tn
  • tn
  • tn
  • tn
  • tn
  • tn
  • tn