media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

170. годишњица рада Зрењанинске гимназије

Nyilas

Потпредседник Покрајинске владе, покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице Михаљ Њилаш, у уторак, 8. новембра 2016. године, присуствовао је свечаној академији поводом 170. годишњице рада Зрењанинскe гимназије.
Свечаност и промоција монографије „Зрењанинска гимназија 2006–2016” одржала се у Народном позоришту „Тоша Јовановић”. Поред директора гимназије Милана Радаковића, окупљене је поздравио и ресурсни секретар, нагласивши притом значај ове образовне установе која је образовала и васпитала многе генерације у Војводини. Између осталог, покрајински секретар је рекао: „Ваша гимназија има просветитељску традицију од сто седамдесет година, а данас је пример савремене, креативне школе с јасном визијом, стручним кадром и, пре свега, великим потенцијалом у онима због којих се школе и оснивају – ученицима, гимназистима. Некадашњи ученици ваше школе били су касније изузетно афирмисани и плодни ствараоци, велики интелектуалци, академици, књижевници, драмски уметници, друштвени радници и врсни стручњаци у многим областима. Међу ученицима Зрењанинске гимназије било је и будућих олимпијских шампиона и освајача светских златних одличја. Све то речито говори у прилог едукативној, васпитној и културолошкој улози ове институције у Зрењанину, Банату, Војводини и у Србији.”
На свечаној академији, поред бивших и садашњих професора и ученика, били су присутни и представници градске власти Зрењанина.
Пре свечане академије у позоришту, на позив директора Милана Радаковића, покрајински секретар посетио је и зграду Зрењанинске гимназије.

08.11.2016

  • Nyilas
  • Nyilas
  • Nyilas
  • Nyilas
  • Nyilas
  • Nyilas
  • Nyilas