media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Додела Признања „др Ђорђе Натошевић” за школску 2015/2016. годину

IMG3410.JPG

Признање „Др Ђорђе Натошевић”, које се ове године по деветнаести пут додељује најуспешнијим васпитно-образовним установама и просветним радницима у Аутономној покрајини Војводини, уручено је данас у згради Покрајинске владе.
Ова награда установљена је одлуком Скупштине Аутономне покрајине Војводине – 12. априла 1996. године, а додељује се предшколским установама, основним и средњим школама, васпитачима, наставницима, психолозима и педагозима из АП Војводине који су остварили изузетне резултате у претходне две године у васпитно-образовном раду, наставном процесу, сарадњи с родитељима, културној и јавној делатности, у сарадњи са ужом и широм друштвеном заједницом, те у обезбеђивању квалитета рада установе, унапређивању толеранције и прихватања различитости, инклузивног образовања, као и у другим областима у оквиру основне делатности.
Признања су добитницима уручили потпредседник Покрајинске владе, покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице – Михаљ Њилаш и председница Одбора за доделу Признања „др Ђорђе Натошевић” – проф. др Оливера Гајић.
На свечаности поводом доделе награда, секретар Михаљ Њилаш рекао је: „Изузетна ми је част што могу данас да вас поздравим у име Покрајинске владе, у име покрајинског секретаријата за образовање, као и у своје лично име. Ово је деветнаести пут како додељујемо значајно признање поводом Дана просветних радника Србије, који се сваке године обележава 8. новембра на Митровдан, дан рођења Вука Стефановића Караџића”. Том приликом, секретар је истакао и то да чланови одбора ни ове године нису имали лак задатак, али да су донели добру одлуку о додели награда васпитно-образовним установама и појединцима који су се посебно истакли у раду. Одбор за доделу поменутог признања, који је именовала Покрајинска влада, донео је одлуку о награђеним установама/појединцима на основу утврђених мерила за вредновање свих наведених сегмената рада установе, односно рада појединаца. У једној години може да се додели највише пет признања, која се састоје од повеље, плакете и новчане награде.
На основу утврђеног броја бодова, Одбор за доделу Признања „др Ђорђе Натошевић” донео је једногласну одлуку о додели признања за школску 2015/2016. годину. Награђени су: Основна школа „Бранко Радичевић” у Панчеву, Техничка школа „Иван Сарић” у Суботици, Предшколска установа „Полетарац” у Оџацима, Милена Гмијовић – наставница разредне наставе у основној школи „Здравко Гложански” у Бечеју и Александра Секулић – наставница српског језика у Економско-трговинској школи у Кули.
Додели овогодишњих признања такође су присуствовали и заменик покрајинског секретара – Милан Ковачевић, помоћница покрајинског секретара за образовање – Биљана Кашерић, те чланови одбора за доделу поменутог признања, добитници признања, као и други гости.

09.11.2016

  • IMG3410.JPG
  • IMG3410.JPG
  • IMG3410.JPG
  • IMG3410.JPG
  • IMG3410.JPG