media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Покрајинска влада и „Microsoft“ потписали Меморандум о разумевању

DSC0036.JPG

Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине-националне заједнице Михаљ Њилаш и директор „Microsofta“ за Србију и Црну Гору Жељко Вујиновић, потписали су данас Меморандум о разумевању између Покрајинске владе и компаније „Microsoft“ у Србији.
Потписници овог документа истакли су да он представља формални оквир за будућу сарадњу, која би могла резултирати заједничким пројектима и допринети повећању регионалне конкурентности Аутономне покрајине Војводине.
Према речима Михаља Њилаша, Меморандум дефинише кључне области сарадње које Покрајинска влада и „Microsoft” у Србији могу остварити на путу унапређивања ефикасности и квалитета електронских сервиса, који се пружају грађанима, привреди и другим државним институцијама на путу одрживог развоја у савременом свету који нас окружује. Њилаш истиче да ће све ово бити могуће развијањем једне заједничке платформе за подршку пословним процесима.
„Меморандумом о разумевању, који је Покрајинска влада потписала са компанијом „Microsofta“ за Србију, представља резултат недавних разговора које су у кратком периоду дале конкретне помаке. Овим документом дефинисане су приоритетне области сарадње које између осталог укључују: трансфер знања у области нанапреднијих Microsoft технологија и решења, сарадњу у међурегионалним пројектима, унапређивање система образовања на територији АП Војводине коришћењем модерних сервиса, унапређивање здравственог сервиса на територији АП Војводине, увођење Open data инфраструктуре за грађане и привреду, подршку start-up компанијама“, изнео је потпредедник Њилаш истакавши да ће свака од ових области накнадно бити детаљније дефинисана појединачним уговорима. Веома битан део Меморандума представља унапређивање образовања, јер како је потпредседник Њилаш истакао, то је основ за даљи развој било које области у нашем друштву.
Генерални директор „Microsofta“ у Србији и Црној Гори Жељко Вујиновић истакао је овом приликом да је дигитална трансформација кључ за успешан развој целокупног друштва.
„Ми у „Microsoftu“ смо усредсређени на то да свим грађанима учинимо доступним најбоље услуге и решења у свим областима - од здравства до образовања, као и да помогнемо у стварању окружења погодног за развој нових пословних идеја и прилика. Microsoft је свакако посвећен даљем развоју, у овом случају заједно са Покрајинскм владом, на јачању дигитализације друштва. Савремена технолошка решења се најуспешније остварују управо у оваквим настојањима, када утичу на побољшање квалитета свакодневног живота свих појединаца и одржив развој заједница у којима живе. Данас смо у том смеру направили још један изузетно битан корак, потписивањем Меморандума о разумевању са Покрајинском владом“.
Потписивању Меморандума о разумевању у Покрајинској влади присуствовали су и директор Управе за заједничке послове покрајинских органа Горан Ћато и заменик покрајинског секретара за образовање, прописе, управу и националне мањине-националне заједнице Милан Ковачевић.

Извор: Покрајинска влада

08.12.2016

  • DSC0036.JPG
  • DSC0036.JPG
  • DSC0036.JPG
  • DSC0036.JPG
  • DSC0036.JPG
  • DSC0036.JPG