media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

За дуално образовање потребна је привреда

2

Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице – Михаљ Њилаш и заменик покрајинског секретара – Милан Ковачевић у уторак, 4. априла 2017. године, састали су се с председником Привредне коморе Војводине (ПКВ) Бошком Вучуревићем, у просторијама ПКВ-а.
Након што је председник ПКВ-а Бошко Вучуревић представио Закон о привредним коморама и јединствени коморски систем у Републици Србији, објаснио је позицију ПКВ-а у том систему, као и активности које спроводи. У том контексту, настављен је разговор и истакнут је значај споразума о сарадњи, који је потписан с Покрајинском владом, као и Протокола о научно-техничкој сарадњи који је ПКВ потписала с Природно-математичким факултетом – као први корак ка повезивању привреде с науком.
У наставку састанка било је речи о дуалном образовању, тачније о приближавању образовања привреди и обрнуто. Том приликом, присутни су истакли да заједничким снагама и преданим радом могу да се створе услови за повезивање образовног система с привредом.

04.04.2017

  • 2
  • 2
  • 2