media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Квалификационо такмичење 11. циклуса квиза „Колико се познајемо” почиње 18. априла

13042017

Једанаести циклус квиза средњих школа „Колико се познајемо”, који је део Пројекта Покрајинске владе под називом „Афирмација мултикултурализма и толеранције у Војводини – мере за јачање међусобног поверења код младих”, почиње квалификационим такмичењима 18. априла 2017. године.
Носилац овог пројекта јесте Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице, а реализује се у сарадњи с бројним организацијама и установама из Војводине. Пројекат је конципиран као комплексан мултитематски и мултикултурални програм, усмерен према идеји јачања међунационалног поверења код младих средњошколаца у Војводини. Највећа новина овогодишњег такмичења свакако је вишејезичност – могућност да ученици, у зависности од језика који се користи у настави, у квизу чују питања и дају одговоре на свом језику. Стога, поред српског језика, у овом циклусу ученици ће се такмичити и на мађарском и на словачком језику. У овогодишњем такмичењу учествују екипе 44 средње школе с територије читаве АП Војводине.
Једанаесто такмичење квиза одржаће се у више места у АП Војводини.
Прво квалификационо такмичење одржаће се 18. и 19. априла у Суботици. Првог дана, такмичење ће се одржати на Отвореном универзитету, с почетком у 14 часова, а одвијаће се на мађарском језику. Другог дана, 19. априла, такмичења почињу пре подне (у 10 часова) и после подне (у 14 часова). Тог дана ђаци ће се такмичити на мађарском и на српском језику.
Ковачица је домаћин 20. априла, с почетком у 10 и 14 часова, и то на словачком и на српском језику.
Квалификационо такмичење се наставља 21. априла у Сремској Митровици, затим 24. априла у Сомбору и 25. априла у Врбасу. Сва такмичења се одвијају и пре и после подне, с почетком у 10 часова и у 14 часова.

13.04.2017

  • 13042017