media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Свечано отварање 61. Фестивала музичких и балетских школа Србије

1

Потпредседник Покрајинске владе, покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине ‒ националне заједнице Михаљ Њилаш, у недељу, 7. маја 2017. године, отворио је 61. Фестивал музичких и балетских школа Србије у Зрењанину.
Како је рекао, музичке и балетске школе представљају специјални спектар боја у образовном систему, јер музика и плес чине важан елемент у процесу образовања. „На овом фестивалу присутне су скоро све наше музичке и балетске основне школе које успешно раде и међусобно сарађују. Веома је важно то што и музика и плес чине део нашег образовног система, јер значајно доприносе јачању уметности у школству. Баш због тога, овај фестивал јесте права манифестација за све нас, јер представљањем рада музичких и балетских школа, можемо видети колико сјајних уметничких талената имамо”, рекао је Михаљ Њилаш.
Међу говорницима били су и Чедомир Јањић, градоначелник Зрењанина, као и Данијела Радаковић Дерикрава, директорка Основне музичке школе „Јосиф Маринковић”, која је уједно и домаћин овог шестодневног фестивала. Публика је те вечери могла да ужива у музичко-филмским обрадама.
Од 8. до 13. маја, на 61. Фестивалу музичких и балетских школа Србије, публици ће се представити 64 школе из 55 градова, с више од 600 ученика.

08.05.2017

  • 1
  • 1
  • 1