media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Завршен 7. Међународни фестивал памети

14052017Festivalpameti

У недељу 14. маја 2017. године, у Великој сали Скупштине АП Војводине, одржана је свечаност поводом церемоније проглашења победника 7. Међународног фестивала памети. Домаћин је био Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице, а присутне је поздравио Милан Ковачевић, заменик покрајинског секретара за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице.
Ове године слоган фестивала био је „Откључај ДНК креативност”, а учествовали су ученици из више европских земаља – из Републике Србије, Жупаније Тимиш (Румунија), Жупаније Бач-Кишкун (Мађарска), Штајерске (Република Аустрија), Вуковарско-сријемске жупаније, Осјечко-барањске жупаније и Истарске жупаније (Република Хрватска), Града Љубљане (Република Словенија) и Аутономне регије Фриули Венеција Ђулија (Република Италија).
Радове такмичара оцењивао је међународни стручни жири сачињен од једанаест угледних чланова из САД, Грчке, Словеније, Аустралије и Србије. Прво место освојила је Амбра Роси из лицеја Данте Алигиери (Трст, Италија), друго место – Мартина Поластри, исто из Трста, из лицеја Умберто Ејрико Нордио, а треће место је припало Милици Јовановић из медицинске школе „др Миленко Хаџић” из Ниша.
Свечаној церемонији избора и проглашења победника присуствовали су Велимир Пилеша, генерални конзул Републике Хрватске у Суботици, представници Покрајинског секретаријата за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице, ученици ‒ финалисти, њихови професори, представници регија, као и представници амбасада.
Пројекат Festival of Mind организован је под покровитељством Покрајинског секретаријата за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице у сарадњи с Менсом Србије и Факултетом за економију и инжењерски менаџмент FIMEK.


Чланови међународног стручног жирија
Ранг листа

15.05.2017

  • 14052017Festivalpameti
  • 14052017Festivalpameti
  • 14052017Festivalpameti
  • 14052017Festivalpameti
  • 14052017Festivalpameti
  • 14052017Festivalpameti