media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Победници квиза „Колико се познајемо“

У оквиру пројекта Покрајинске владе под називом „Афирмација мултикултурализма и толеранције у Војводини – мере за јачање међусобног поверења код младих” успешно је реализован једанаести циклус квиза знања ученика средњих школа из области историје националних заједница Војводине „Колико се познајемо”.

Највећа новина овогодишњег такмичења свакако је била вишејезичност – могућност да ученици, у зависности од језика који се користи у настави, у квизу чују питања и дају одговоре на свом језику. Стога, поред српског језика, у овом циклусу ученици су се такмичили и на мађарском и на словачком језику.

У оквиру једанаестог циклуса квиза средњих школа „Колико се познајемо”, одржана су једанаест квалификационих такмичења, три полуфинална такмичења и финално такмичење у којима су учествовале 44 екипе школа с територије АП Војводине. Победник једанаестог циклуса квиза је екипа Средње школе „22. октобар” из Жабља, друго место је освојила екипа Економско-трговинске школе из Бечеја, а треће место су поделиле екипе Гимназије „Бранко Радичевић” из Старе Пазове и Белоцркванске гимназије и економске школе. Две најбоље екипе награђене су едукативним путовањем у организацији секретаријата, а све четири екипе – учесници финалног такмичења – награђене су новчаним наградама.

Носилац овог пројекта јесте Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице, а реализује се у сарадњи с бројним организацијама и установама из Војводине.

Регионална – квалификациона и полуфинална такмичења – Репортажа
Финално такмичење – Емисија

29.05.2017