media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Посета студената Универзитета у Берну

3

У петак, 16. јуна 2017. године, четрнаест швајцарских студената и четворо професора са Универзитета у Берну (Институт за географију), били су гости Покрајинског секретаријата за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице.

Госте су дочекали Милинка Хрћан – помоћница покрајинског секретара за националне мањине – националне заједнице и њени сарадници. Студенти, са својим професором Белом Филепом на челу, у оквиру студијског путовања по Војводини, посетили су и наш секретаријат. Афирмација мултикултурализма и толеранције у Војводини била је у жижи њиховог интересовања.
Помоћница Милинка Хрћан, после поздравних речи, представила је укратко гостима рад секретаријата. Бојан Грегурић, самостални саветник за остваривање равноправности националних мањина – националних заједница, презентовао је присутнима најзначајније пројекте секретаријата у оквиру мултикултурализма и толеранције. Студенти су се понајвише заинтересовали за пројекат „Куп толеранције”, за квиз „Колико се познајемо”, као и за „Камп без граница – Кањижа”. Након презентације, млади су постављали питања и били су изузетно задовољни одговорима и задивљени реализацијом дугогодишњих пројеката секретаријата.

16.06.2017

  • 3
  • 3
  • 3