media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Službenici na položajuViktor Pal


Viktor Pal, v.d. podsekretara Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice

Rođen je 1992. godine u Novom Sadu. Osnovnu školu završio je u Temerinu, a nakon toga Medicinsku školu „7. april” u Novom Sadu, na mađarskom nastavnom jeziku.


Školovanje je nastavio na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu – Odsek za istoriju, na kom je diplomirao 2014. godine i stekao zvanje diplomirani istoričar. Od 2016. godine vodi radionicu iz istorije Mađara u Studentskom centru „Evropa” u Novom Sadu.
Od 2018. godine zaposlen je u Pokrajinskom sekretarijatu za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice. Godine 2021. postaje načelnik Odeljenja za ostvarivanje prava nacionalnih manjina – nacionalnih zajednica, a uporedo s tim rukovodi i Odeljenjem za prevodilačke poslove. Trenutno pohađa master studije na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu – Odsek za istoriju.
Član je Saveza vojvođanskih Mađara.
Pored maternjeg – mađarskog jezika – govori srpski i engleski jezik.
Oženjen je.

Milica Vučićević


Milica Vučićević, v.d. pomoćnika pokrajinskog sekretara za obrazovanje

Milica Vučićević rođena je 1982. godine u Zagrebu. Osnovnu školu je završila u Novom Sadu, a nakon toga i Gimnaziju „Isidora Sekulić”.
Školovanje je nastavila na Učiteljskom fakultetu u Beogradu, na kome je i diplomirala 2006. godine i stekla zvanje profesora razredne nastave. Ima položen ispit ‒ licencu za nastavnika.


Bila je učiteljica u Osnovnoj školi „Ljudovit Štur” u Kisaču, Osnovnoj školi „Laza Kostić” u Kovilju i u Osnovnoj školi „Ivo Lola Ribar” u Novom Sadu.
Od 2018. godine je bila direktor Osnovne škole „Miloš Crnjanski” u Novom Sadu, kao i član Radne podgrupe za praćenje angažovanja zaposlenih u ustanovama obrazovanja i vaspitanja u školskoj 2021/2022. godine na nivou Školske uprave Novi Sad.
Govori engleski jezik. Majka je jednog deteta.
Slađana Jovetić


Slađana Jovetić, v.d. pomoćnika pokrajinskog sekretara za upravu

Rođena je 1968. godine u Bačkoj Topoli.Diplomirana je pravnica. Od 1996. godine zaposlena je u organima uprave AP Vojvodine, na različitim upravnim poslovima. U periodu od 2001. do 2016. godine, obavljala je poslove sekretarke Ispitne komisije za polaganje državnog stručnog ispita, sekretarke Ispitnog odbora za polaganje pravosudnog ispita, kao i sekretarke Ispitne komisije za polaganje ispita za licencu nastavnika, vaspitača i stručnih saradnika.
Tijana Pavlov

Tijana Pavlov, v.d. pomoćnika pokrajinskog sekretara za propise

Rođena je u Novom Sadu 1973. godine. Završila je osnovnu školu u Petrovaradinu, Karlovačku gimnaziju u Sremskim Karlovcima i diplomirala je 2001. godine na Pravnom fakultetu u Novom Sadu. Iste godine zaposlila se u Sekretarijatu za urbanizam, stambene poslove i zaštitu životne sredine Grada Novog Sada, a od jula 2005. godine, zaposlena je u Gradskoj upravi

za komunalne poslove Grada Novog Sada, kao samostalna stručna saradnica na poslovima zauzeća javnih površina. Godinu dana kasnije, postavljena je na mesto šefice odseka za zauzeće javnih površina. Od 2007. godine, postavljena je za načelnicu Gradske uprave za kulturu Grada Novog Sada. Od 2011. godine, postavljena je za načelnicu Gradske uprave za urbanizam i stambene poslove Grada Novog Sada, a tokom 2012. godine obavljala je funkciju člana Gradskog veća Grada Novog Sada zaduženog za upravu i propise i bila je zaposlena u JP „Poslovni prostor” u Novom Sadu. Od 01.12.2012. godine obavlja funkciju pomoćnice pokrajinskog sekretara za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice.
Udata je i majka jednog deteta.Milinka Hrćan

Milinka Hrćan, v.d. pomoćnika pokrajinskog sekretara za nacionalne manjine – nacionalne zajednice

Rođena je 1978. godine u Novom Sadu. Osnovnu školu pohađala je na slovačkom jeziku u Kisaču, a srednju Tehničku školu „Jovan Vukanović” u Novom Sadu. Diplomirala je na Dramskom i lutkarskom fakultetu Akademije umetnosti u Bratislavi 2001 godine.

Apsolvirala je kurseve iz Osnove novinarstva za pisanе medijе, TV i Radio „Žurškola”, u organizaciji Nacionalnog saveta slovačke nacionalne manjine, izdavačke kuće „Hlas ľudu”, i Redakcije na slovačkom jeziku Radio-televizije Novi Sad. Volontirala u Javnom medijskom servisu TV Vojvodina, radila je u Radiju Kisač, zatim u Radiodifuznoj ustanovi Radija Novi Sad u Slovačkoj redakciji. Aktivna je u oblasti pozorišnog stvaralaštva i kulturnih manifestacija. Živi u Kisaču. Udata je i majka je dvoje dece.Livia Korponai

Livia Korponai, v.d. pomoćnika pokrajinskog sekretara za materijalno-finansijske poslove

Rođena je 1983. godine u Senti. Ekonomsku srednju školu završila je u Bečeju.
Diplomirala je 2007. godine na Ekonomskom fakultetu u Subotici, na smeru Finansije i računovodstvo. Diplomske akademske – master studije na studijskom programu Računovodstvo i revizija završila je 2009. godine na istom fakultetu.

Po okončanju studija, sedam godina je radila u privatnom sektoru, na knjigovodstvenim i komercijalnim poslovima.
Od 2015. godine bila je na funkciji v.d. pomoćnika pokrajinskog sekretara za materijalno-finansijske poslove.
U 2020. godini izabrana je za poslanicu Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine, gde je istovremeno bila i zamenica predsednika Odbora za administrativna i mandatna pitanja.
Krajem 2020. godine ponovo je imenovana na funkciju v. d. pomoćnika pokrajinskog sekretara za materijalno-finansijske poslove.


23.08.2022