media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Потписани нови уговори за обнову образовних институција

IMG9448.JPG

Покрајинска влада издвојила је нових 253 милиона динара за обнову и реконструкцију 76 предшколских установа, школа и домова ученика на територији Војводине.

Тим поводом данас су потписани и нови уговори, а потписивању су присуствовали председник Покрајинске владе Игор Мировић и покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине Михаљ Њилаш.

Игор Мировић је медијима изјавио да су ове године по први пут издвојена овако значајна средства за објекте образовних установа на територији Војводине.

„За нас је ово један од најважнијих задатака, јер желимо да подржимо оне установе у којима бораве, уче и васпитавају се наша деца“, истакао је председник Покрајинске владе и нагласио да је реч о објектима у које се деценијама није озбиљније улагало.

„Циљ је да на крају нашег мандата, а то је део нашег програма, обновимо већину школа, вртића и домова ученика. У томе нам помаже и Канцеларија за управљање јавним улагањима са којом имамо потпуну координацију у том послу,“ рекао је Мировић.

Он је похвалио ажурност ресорног Покрајинског секретаријата за образовање, који је у кратком року успео да припреми ове установе да ураде пројекте и конкуришу за средства из покрајинског буџета.

Како је Мировић најавио, следеће године биће издвојена још значајнија средства за ову намену. Он је истакао да је ова активност једна од оних, која ће обележити мандат садашње Покрајинске владе.

Ресорни секретар Михаљ Њилаш је подсетио да је у мају, најпре успешно реализован конкурс за доделу средстава за израду пројектно-техничке документације, када је и усмерено нешто више од 48 милиона динара за ту сврху.

„Већ смо тада најавили да ћемо наставити даље са финансирањем извођења радова на поправци, санирању зграда школа, вртића, домова ученика. И након ребаланса буџета у јуну, успели смо да обезбедимо 253 милиона за ову намену“ рекао је Њилаш и навео да је данашње потписивање 80 уговора са представницима 12 предшколских установа, 38 основних, 20 средњих школа и шест домова ученика.

Ова средства, према његовим речима, биће уложена у установе које се налазе на територији чак 36 локалних самоуправа, од укупно 45 колико их има у Војводини, а побољшање услова осетиће 28.506 деце и ученика.

Извор: Покрајинска влада

24.08.2017

  • IMG9448.JPG
  • IMG9448.JPG
  • IMG9448.JPG
  • IMG9448.JPG
  • IMG9448.JPG
  • IMG9448.JPG
  • IMG9448.JPG