media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Честитка Михаља Њилаша поводом почетка школске 2017/2018. године

Поштовани просветни радници и драги наши ученици,

Још једна школска година је пред нама као симбол новог почетка, нових идеја, нове енергије. Нашим најмлађим овај период испуњен је узбуђењем, нешто старији радују се новим путевима који им се отварају у свакој новој школској години, родитељи стрпљиво ишчекују нова искуства своје деце, док просветни радници, верујем, у свему томе виде нови изазов.

Сваки нови почетак захтева и добру и свеобухватну припрему, па тако, док ђаци ужурбано прикупљају књиге, свеске и прибор, радују се поновном сусрету са другарима, у свим школама завршавају се припреме за успешан почетак школске године. Важно је да у том процесу учествују сви и да сви, као један тим, наступе сложно и одлучно и ухвате се у коштац са предстојећим изазовима. Иако ти изазови понекад делују несавладиви, верујем да заједничким трудом и систематским приступом све може да се преброди. Секретаријат ће се, као и до сада, трудити да буде део те велике сложне породице, те да вам буде партнер и подршка кад год затреба.

Свим нашим ђацима и просветним радницима желим да им предстојећа школска година буде обојена ведрином, лепим успоменама, успесима и осмесима.

Срећан почетак!

Покрајински секретар
Nyilas Mihály
(Михаљ Њилаш)

31.08.2017