media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Посете школама првог дана нове школске године

Iskola13

Поводом почетка школске 2017/2018. године, представници Покрајинског секретаријата за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице, у петак, 1. септембра 2017. године, посетили су неколико војвођанских основних школа.

Покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице Михаљ Њилаш посетио је Пољопривредну школу у Бачкој Тополи, Основну школу „Турзо Лајошˮ у Сенти и Основну школу „Карас Каролинаˮ Хоргошу. Обраћајући се окупљеним ученицима, родитељима и просветним радницима на свечаности у Основној школи „Турзо Лајош” у Сенти, између осталог, секретар Њилаш је рекао: „Искуство је показало да полазак у први разред основне школе теже пада родитељима, него деци. Деца немају страх од школе, не рађају се с тим страхом и релативно лако се прилагоде. Зато не треба плашити децу школским обавезама, игра не престаје тамо где почиње системско учење, напротив. Игра и учење иду руку под руку, чак и у каснијим разредима када је градиво обимније, домаћи задаци сложенији, а обавезе веће.
Школовање може да буде пустоловина пуна изазова, препрека које ваља савладати, знања којима треба овладати. Учење не мора да буде мука, оно још како може бити забавно уколико се добро организујете, ако не одлажете ствари за сутра, ако негујете у себи заинтересованост и радозналост колико и одговорност. Неће свака лекција бити једноставна, али се свака може научити уз рад и стрпљење. Улагање у себе увек се исплати и успех у основној школи отвара вам могућност да касније бирате средњу школу коју ћете уписати. А слобода избора међу највећим је вредностима које вам знање доноси.”

Првог дана нове школске године заменик покрајинског секретара Милан Ковачевић посетио је три школе с територије Града Сремска Митровица и то: издвојено одељење ОШ „Јован Поповићˮ у Бешенову и издвојена одељења ОШ „Бошко Палковљевић Пинкиˮ – у Гргуревцима и месту Шуљам. Подсекретар Жолт Сакалаш посетио је ОШ „ Јожеф Атилаˮ у Богојеву, а помоћница покрајинског секретара за образовање Биљана Кашерић посетила је ОШ „Свети Саваˮ у Руменки.

04.09.2017

  • Iskola13
  • Iskola13
  • Iskola13
  • Iskola13
  • Iskola13
  • Iskola13
  • Iskola13
  • Iskola13