media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Отворено ново крило средње Економско трговинске школе у Кули

foto2

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице и Општина Кула, заједничким улагањем настављају да реновирају и реконструишу школске објекте у Кули. Потпредседник Покрајинске владе и ресорни секретар Михаљ Њилаш и председник општине Кула Перица Видекањић , отворили су данас ново крило школске зграде Економско трговинске средње школе. Ученици и наставници ове школе сада су добили квалитетан простор за рад и учење.
Вредност овог пројекта износи 18 милиона динара.Ресорни секретар Њилаш и председник општине Кула су констатовали да је остварена одлична сарадња између локалне самоуправе и ресорног секретаријата, уз уверење да ће се као таква наставити, што треба да резултира новим пројектима када је реч о опремању школских установа и унапређивања образовања у општини Кула.
Њилаш је истакао да ће ресорни секретаријат настојати да и надаље да буде добар партнер општини Кула и да ће се наставити са реализацијом пројеката, који треба да доведу до побољшања услова за учење и рад ученика и наставника. Њилаш је оценио да је извођач радова урадио изузетан посао, те да је Кула добила леп и модеран објекат, као и да су неопходна даља улагања у образовање.

Према речима Видекањића, ово крило више деценија није било употребљиво за наставу, што је промењено сада када су успешно изведени радови, за које је десет милиона динара дала АП Војводина, док је општина Кула уложила осам милиона динара. Председник општине Кула нагласио је да је циљ да млади добију добре услове за образовање, као и да се настави са опремањем школских установа, али и са реализацијом других пројеката у овој области.
„Реализацијом овог пројекта омогућене су и ваннаставне активности, јер ћемо убудуће имати наставу у преподневним часовима, што ће допринети и знатној уштеди трошкова грејања и електричне енергијеˮ, рекао је Видекањић.
Њилаш и Видекањић су посетили данас и Основну школу „Иса Бајић”, у којој је опремљена нова специјализована учионица за децу с посебним потребама, као и Основну школу „Петефи бригада” и Мађарски културни центар „Непкер“, који је у фази адаптације и реконструкције.

04.10.2017

  • foto2
  • foto2
  • foto2