media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Посета делегације Министарства унутрашњих послова Савезне Републике Немачке и Националног савета немачке националне мањине

06122017sastanak1

Данас, 6. децембра 2017. године, подсекретар Покрајинског секретаријата за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице – Жолт Сакалаш, помоћница покрајинског секретара – Милинка Хрћан и помоћник покрајинског секретара за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу – Шандор Егереши, примили су делегацију Министарства унутрашњих послова Савезне Републике Немачке, шефа Одељења за културу и медија у Амбасади Савезне Републике Немачке у Београду – Кристиан Реисмилера и представнике Националног савета немачке националне мањине у Војводини, које је предводио Ласло Генце Мандлер, председник поменутог савета.
После поздравних речи, подсекретар Сакалаш укратко је упознао госте с радом Покрајинског секретаријата за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице, нагласивши да тај секретаријат с посебном пажњом негује очување националног идентитета свих националних заједница у Војводини, укључујући и немачку националну заједницу. Потом је помоћница Хрћан представила Сектор за националне мањине – националне заједнице и преводилачке послове.
Помоћник секретара за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу – Шандор Егереши – истакао је неговање успешне сарадње с градом Есеном, те с Баварском и покрајином Баден-Виртемберг.
У даљем пријатељском разговору, гости и домаћини покренули су многе теме из сфере образовања, културе, као и информисања на језицима националних заједница.
На крају састанка, подсекретар Сакалаш захвалио је делегацији Министарства унутрашњих послова Савезне Републике Немачке и Националног савета немачке националне мањине на посети. Сви су констатовали то да је међусобна сарадња досад била добра, те да верују да ће у будућности бити још успешнија.

06.12.2017

  • 06122017sastanak1
  • 06122017sastanak1
  • 06122017sastanak1
  • 06122017sastanak1