media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Базар рукотворина школа за ученике са сметњама у развоју

15122017bazar2

Новогодишњи базар рукотворина ученика са сметњама у развоју, хуманитарна манифестација коју већ традиционално организује Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице, у сарадњи са Школом за основно и средње образовање „Др Милан Петровић” Нови Сад, одржана је у петак, 15. децембра 2017. године, у холу Покрајинске владе.
На отварању базара, присутне је у име домаћина поздравила помоћница покрајинског секретара за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице Биљана Кашерић. Нагласивши важност љубави, људског достојанства и једнакости, госпођа Кашерић је рекла: „Ове године смо се пети пут окупили на овом већ традиционалном новогодишњем базару под мотом ’Ми смо једнаки, зар не?’. Желели бисмо и овом приликом да се омогући широј јавности да се упозна с радом ових школа и њиховим непроцењивим доприносом нашем друштву, јер ове школе нису само обичне образовно-васпитне установе, већ места где се свакодневно остварују основна људска права деце, право на једнак приступ образовања и право на приступ знању, јер у 21. веку немогуће је замислити да било које дете буде ускраћено за то основно право.” Потом, додала је и следеће: „Ово је уједно и место и време да одамо признање и професорима који свакодневним трудом у овим школским установама дају драгоцен допринос у покушају да граде друштво једнаких могућности за све наше грађане и грађанке.”
Присутнима се обратила и Славица Марковић, директорка Школе за основно и средње образовање „Милан Петровић” с домом ученика у Новом Саду, која је захвалила поменутом секретаријату што већ пети пут организује ову манифестацију, напоменувши и то да је битно да се примети и похвали све што ученици с посебним потребама раде, јер они имају жељу и идеју, али им је потребна помоћ да би се оне оствариле.
Након поздравних речи, наступио је хор „ИСОН” Школе за основно и средње образовање „Милан Петровић” с домом ученика у Новом Саду.
У холу Покрајинске владе радове је изложило девет школа с територије АП Војводине – школе из Новог Сада, Панчева, Сомбора, Суботице, Зрењанина, Сремске Митровице, Бачке Паланке, Старе Пазове и Кикинде. Циљ ове манифестације јесте да се промовише и награди рад ових специјализованих установа образовања и васпитања, као и да посетиоци базара добију прилику да покажу хуманост на делу. Новац прикупљен продајом рукотворина остаје школама.
Овом приликом, Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице уручио је и новогодишње поклон-пакетиће ученицима – учесницима овог базара.

15.12.2017

  • 15122017bazar2
  • 15122017bazar2
  • 15122017bazar2
  • 15122017bazar2
  • 15122017bazar2
  • 15122017bazar2
  • 15122017bazar2
  • 15122017bazar2