media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Покренута акција „Секретаријат ближи школским клупама”

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице покренуо је нову акцију под називом „Секретаријат ближи школским клупама”.
Ради јачања веза и сарадње између војвођанских образовно-наставних установа и нашег секретаријата, покрајински секретар Михаљ Њилаш, заменик секретара Милан Ковачевић, подсекретар Жолт Сакалаш, као и помоћнице Биљана Кашерић, Тијана Павлов, Слађана Јоветић, Ливија Корпонаи и Милинка Хрћан, по унапред утврђеном програму посета, до краја 2018. године требало би да обиђу све војвођанске предшколске установе, основне и средње школе, као и ученичке домове.
Приликом тих радних посета, на лицу места сагледаће се потребе и проблеми установа. Такође, добиће детаљна обавештења о конкурсима, као и о осталим могућностима путем којих ће у текућој години моћи да добију покрајинску помоћ и подршку. Поред тога, утврдиће се у каквом стању се налазе објекти тих установа и на који начин су утрошена досад добијена средства за адаптацију, поправке и опремање.
На територији АП Војводине укупно има 566 установа, а већ прве недеље акције представници секретаријата посетили су дванаест школа. У питању су следеће школе: ОШ „Ђура Даничић”, Електротехничка школа „Михајло Пупин”, ОШ „Никола Тесла”, Саобраћајна школа „Пинки”, ОШ „Жарко Зрењанин”, ОШ „Соња Маринковић”, Средња медицинска школа „7. април”, ОШ „Јожеф Атила”, ОШ „Васа Стајић” из Новог Сада, Пољопривредна школа са домом ученика из Футога, ОШ „Алекса Шантић” из Степановићева и ОШ „Људовит Штур” из Кисача.
Детаљније информације у вези с посетама периодично ће се постављати у посебну рубрику на нашем сајту, под називом „Секретаријат ближи школским клупама”.

30.01.2018