media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Радни састанак с представницима организације „Кембриџ асесмент” (Cambridge Assessment)

thumbnail

Покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице Михаљ Њилаш састао се јуче с директором за велике међународне пројекте и односе с владама организације „Кембриџ асесмент” (Cambridge Assessment) Алистером Старлингом (Alistair Starling) и њиховим представником за Западни Балкан – Александром Илићем.
Покрајински секретар похвалио је претходну сарадњу поменутог секретаријата и организације „Кембриџ јуниверсити прес” (Cambridge University Press) у домену билингвалне наставе, која се спроводи у неким школама на територији АП Војводини. Такође, изразио је наду да ће се реализација билингвалне наставе наставити и убудуће.
Алистер Старлинг (Alistair Starling) указао је на промене које су се у међувремену десиле у самој структури организације, као и на помаке ка дигиталној обради садржаја, како би се што боље одговорило на потребе наставника у подучавању енглеског језика. Такође, Старлинг је додао да је у оквиру организације „Кембриџ асесмент” (Cambridge Assessment) отворено одељење које се бави односима с владама. То одељење пружа подршку путем спровођења истраживања која могу да укажу на одређене тенденције у учењу страног језика, а која притом – истовремено – њима помажу да боље осмисле своје образовне политике.
У завршном делу разговора, Михаљ Њилаш изразио је спремност секретаријата да припреми предлог идеја које могу бити полазна основа за даљу међусобну сарадњу, ради усавршавања језичких компетенција наставника, али и ученика.
Организација „Кембриџ асесмент”, већ преко стотину година, посвећена је изузетности у процени знања ученика и наставника енглеског језика, а њихове испите полаже преко пет милиона људи широм света.

09.02.2018

  • thumbnail