media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Михаљ Њилаш у посети Основној школи „Михајло Пупин” у Ветернику

07022018Njilas,

У оквиру акције „Секретаријат ближи школским клупама”, покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице Михаљ Њилаш посетио је данас Основну школу „Михајло Пупин” у Ветернику. Ова школа – управо захваљујући конкурсима надлежног секретаријата и средствима из текућe буџетскe резервe (ТБР) Покрајинске владе – у последњих годину дана, уложила је нешто више од осам милиона динара у адаптацију школског објекта. Тачније, 5.378.845,20 динара издвојено је за замену стаклених портала и подних облога, а 2.921.608,00 динара за санацију санитарних чворова.
Приликом посете, секретар је изјавио: „Уверили смо се да су радови на време и квалитетно изведени. Захваљујући томе, ученици Основне школе ’Михајло Пупин’ сада могу у много бољим условима да уче. Познат је став Покрајинске владе, као и Владе Републике Србије да би – у складу с могућностима – сви школски објекти требало да се доведу у ред и да се осавремене. Наставићемо и даље да подржавамо овакве акције; тренутно је у току конкурс за финансирање и суфинансирање реконструкције, адаптације, санације и инвестиционо одржавање образовних установа, те позивамо све школе да у што већем броју конкуришу.”
Директорка ОШ „Михајло Пупин”, Теодора Митић, овом приликом захвалила је на томе што им је поменути секретаријат омогућио унапређивање васпитно-образовног рада, те што је одвојио знатна средства за пројекте школе и рекла: „Ми смо – помоћу конкурсних средстава – набавили рачунарску опрему и остала наставна средства, а поред тога успели смо да санирамо и санитарне чворове, да заменимо подне облоге у скоро целој школи, као и прозоре.” Директорка је још додала и то да је од радова потребно још обновити подове који нису реновирани, заменити прозоре у сали за физичко, реконструисати котларницу и заменити постојеће зидне облоге.
Након обиласка школског објекта, секретар Њилаш одржао је радни састанак с директорком школе, на којем су још детаљније разговарали о потребама и проблемима Основне школе „Михајло Пупин”.
У оквиру акције „Секретаријат ближи школским клупама”, закључно с данашњом посетом, представници секретаријата обишли су 37 образовних установа у општини Нови Сад.

09.02.2018

  • 07022018Njilas,
  • 07022018Njilas,
  • 07022018Njilas,
  • 07022018Njilas,
  • 07022018Njilas,
  • 07022018Njilas,
  • 07022018Njilas,