media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

13. међународни сајам образовања „Путокази”, од 08. до 10. марта 2018. године, на Новосадском сајму

PAP4234

Поводом 13. међународног сајма образовања „Путокази”, сајма књига и изложбе уметности „Арт Експо”, покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице Михаљ Њилаш, на данашњој конференцији за новинаре, представио је активности ресорног секретаријата на поменутим предстојећим манифестацијама.
Циљ сајма образовања „Путокази” првенствено јесте промоција образовања и афирмација доживотног образовања. Прошле године у фокусу је било дуално образовање, што ће и ове године бити једна од главних тема. С тим у вези, секретар Њилаш је изјавио: „Што се тиче програма нашег секретаријата, акценат смо ове године ставили на изазове модерног образовања. Овакве манифестације су од изузетног значаја, јер се из године у годину поново окупљамо, представљамо и упознајемо са оним што нуде средње школе и високошколске установе на територији Новог Сада и Војводине.” Такође, нагласио је и следеће: „Ово је већ друга година како наш секретаријат, путем конкурса, обезбеђује средства за трошкове организованог превоза ученика средњих школа са седиштем у АП Војводини на сајам образовања у Новом Саду. За ту намену додељено је 2.800.000,00 динара. Захваљујући том конкурсу, приближно 5.000 ђака и 400 наставника из 71 покрајинске школе имаће прилику да учествује на овој тродневној манифестацији. Поред њих, очекујемо и новосадске ученике.”
Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне зеједнице ове године представиће три теме: јавно здравље, ПИСА тестирање и значај информисања средњошколаца. Након сваке презентације следи дискусија, где ће представници ученичких парламената – заједно с предавачима – одржати панел-дискусију. Последњи дан сајма ђаци ОМШ „Јосип Славенски” из Новог Сада одржаће и кратак концерт.
Сајам образовања „Путокази” организује се у сарадњи с Министарством просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, Покрајинском владом и Градом Новим Садом.
Истовремено, одржавају се и Међународни сајам књига и 23. међународна изложба уметности „Арт Експо”.

Наш програм можете преузети кликом на следећи линк.

28.02.2018

  • PAP4234
  • PAP4234
  • PAP4234
  • PAP4234