media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Михаљ Њилаш је први дан сајма образовања оценио успешним

08032018Milosevic

Пресецањем свечане врпце у хали „Мастер“ на Новосадском сајму, отворен је 13. међународни сајам образовања „Путокази“.

Покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице Михаљ Њилаш је том приликом изразио задовољство што је средствима из буџета Покрајинске владе обезбеђено 2.800.000,00 динара, како би се омогућило присуство и оних срењошколаца, који не живе на територији Новог Сада, а то је приближно 5.000 ђака и 400 њихових наставника.

Ресорни секретар је сајам образовања оценио као догађај од изузетног значаја, јер је то прилика како би се ђаци информисали у вези са уписом у средње школе и на факултете. „Пошто је циљ Путоказа промоција образовања и афирмација доживотног образовања, наш секретаријат, као и Покрајинска влада сматра да ова манифестација представља прави начин интегрисања образовног система од доба вртића до доктората. Постоје прекретнице у периоду између основне и средње школе и између средњих и високих школа. Битно је да нашој деци и њиховим родитељима буду доступне адекватне информације о могућностима које им се пружају и да им се укаже на који начин могу да премосте те периоде уз помоћ Путоказа.“ – рекао је Михаљ Њилаш.

Покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност, проф. др Зоран Милошевић је приликом свечаног отварања изјавио да је сајам образовања у ствари фестивал наших перспектива. „Можда је овај 13. сајам образовања помало срећан број, јер је непосредно преко спин-оф компанија, у сарадњи са привредом, отворено једно снажније поглавље повезивања науке, високог образовања и привреде. Верујем да ћемо на наредним Путоказима сведочити о већој инволвираности знања у нашу привреду, у добробит војвођанског друштва, јер шта ће нам образовање, ако ћемо се само огледати у властитим вредностима.“ – оценио је проф. др Зоран Милошевић.

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице је ове године први пут напустио концепт представљања на штанду и одлучио је да се фокусира на интерактивни приступ младима, као и на непосредну комуникацију са њима. Током ове тродневне манифестације још једном ће се дискутовати о актуелним питањима из области образовања путем разних презентација и панел дискусија.

Сајам образовања „Путокази” организује се у сарадњи с Министарством просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, Покрајинском владом и Градом Новим Садом.

Истовремено, одржавају се и Међународни сајам књига и 23. међународна изложба уметности „Арт Експо”.

Сајам образовања је отворен до 10. марта, а улаз за све посетиоце је бесплатан.

Преузмите програм

08.03.2018

  • 08032018Milosevic
  • 08032018Milosevic
  • 08032018Milosevic
  • 08032018Milosevic
  • 08032018Milosevic
  • 08032018Milosevic
  • 08032018Milosevic