media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Посета школама у општини Бачка Топола

Pacser6

Потпредседник Покрајинске владе, покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице, Михаљ Њилаш, у уторак, 20. марта, посетио је
Основну школу „Моша Пијаде” у Пачиру, Средњу техничку школу „Јожеф Шинковић”, Пољопривредну школу и Музичку школу у Бачкој Тополи, у оквиру акције „Секретаријат ближи школским клупама”.
„Од почетка школске године, стално сам са својим колегама на терену, да бисмо се лично уверили у то какво је право стање у више од 550 средњих и основних школа, вртића и домова ученика на територији АП Војводине. Такође, ради подстицаја, посетићемо и оне образовне установе које нису конкурисале или још увек нису добиле средства на нашим конкурсима. Школе које се налазе на територији општине Бачка Топола добар су пример успешности на досадашњим конкурсима. Поред тога, преговарамо и с представницима насеља и локалних самоуправа о томе шта се заједнички може учинити за модернизацију образовних установа. Такође, покушавамо да помогнемо у пружању подршке за израду техничких докумената, на шта смо до сада потрошили око четрдесет милиона динара. Нажалост, постоје школе које немају решене имовинскоправне односе, где ми – као надлежни секретаријат – покушавамо да предузмемо одговарајуће кораке у решавању тих проблема.” – рекао је покрајински секретар, те је додао: „Поред државних мера, покрајински секретаријат додатно се труди да побољша квалитет наших образовних институција. Резултати последњих конкурса, путем којих се додељује сто педесет милиона динара, очекују се у наредним данима. Потом, у току летњих месеци, образовне институције могу рачунати и на расписавње новог конкурса.”
Директорка Основне школе „Моша Пијаде” у Пачиру, Гизела Мехескеи Киш, између осталог, рекла је да ће 3,9 миолиона динара, добијених од покрајинског секретаријата, бити потрошени за инвестиционо одржавање (замена прозора и врата), а у плану је и унапређивање тополотне изолације зграде. „Захваљујући секретаријату, успели смо обновити дигиталну имовину школе, у вредности од 200.000 динара. За пројектну документацију смо успели добити износ од 200.000 динара, а 65.000 динара можемо уложити у неговање и одржавање контакта с братском школом.”
После обиласка основне школе, покрајински секретар Михаљ Њилаш наставио је посете у остале три школе у Бачкој Тополи.

21.03.2018

  • Pacser6
  • Pacser6
  • Pacser6
  • Pacser6
  • Pacser6