media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Обилазак предшколске установе у Кањижи

27032018

Потпредседник Покрајинске владе, покрајински секретар за образовање Михаљ Њилаш, у уторак, 27. марта, боравио је у Хоргошу и Кањижи, где је посетио предшколске установе и погледао недавно завршене инвестиције на зградама. Том приликом, са својим сарадницима обишао је објекте „Сунцокрет” у Хоргошу, „Наши бисери” и „Маслачак” у Кањижи.
Помоћу Покрајинске владе и локалне самоуправе, у овим вртићима знатно су побољшани услови образовања, а резултати инвестиција позитивно утичу не само на комфорност и удобност боравка у објектима, већ доноси и уштеду. Поред домаћина, представника предшколске установе, присутан је био и Милош Кравић – председник скупштине општине Кањижа. Он је изразио задовољство због лепог окружења у којој деца бораве и захвалио је на подршци коју је пружила Покрајинска влада.
Ибоља Веселинов, директорка предшколе установе рекла је да су ове године од конкурсних средстава добијених од покрајине обављени велики радови на објекту „Сунцокрет” у Хоргошу. „За замену педесет и осам прозора и замену улазних врата, потрошено је два милиона седамсто и педесет хиљада динара. У Кањижи, у објектима „Наши бисери” извршена је адаптација и замена столарије у вредности од четиристо деведесет пет хиљада динара, које смо исто добили на основу конкурса од покрајинског секретаријата.” – истакла је директорка.
После обиласка објеката предшколске установе, покрајински секретар Михаљ Њилаш је рекао: „У оквиру акције Секретаријат ближи школским клупама, делегација нашег секретаријата ревносно обилази образовне установе на територији АП Војводине. Данас смо се уверили у то да су радови на реновирању и модернизацији зграда и у Хоргошу и у Кањижи, успешно реализовани од додељених средстава Покрајинске владе. Наш секретаријат, у сарадњи с републичким и локалним властима, и даље ће настојати да обезбеди средства за опремање, реконструкцију и обнову за преко 550 војвођанских образовних установа.”
Том приликом, покрајински секретар рекао је да се тренутно процењују резултати конкурса за обнављање установа, те да би до краја седмице Покрајинска влада требало да донесе одлуку о даљој додели средстава. То неће бити нимало лако, јер је тражено осам пута више средстава од предвиђених. Међутим, током лета биће расписан још један додатни конкурс, после ребаланса буџета Покрајинске владе. У том случају, биће расписани конкурси и за употребу језика националних мањина, разни пројекти у образовању, као и финансирање удружења етничких заједница.

28.03.2018

  • 27032018