media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Михаљ Њилаш доделио награде најуспешнијим такмичарима квиза „Колико се познајемо“

kviz

У студију „Дунав“ у Новом Саду, одржано је финално такмичење дванаестог циклуса квиза из историје националних заједница Војводине "Колико се познајемо" у оквиру пројекта Покрајинске Владе "Афирмација мултикултурализма и толеранције у Војводини".
У дванаестом циклусу квиза учествовао је 81 такмичар из 27 средњих школа из Војводине, а такмичења су одржана на српском, мађарском, словачком и румунском језику.
У финалном такмичењу надметале су се три екипе састављене од ученика девет војвођанских средњих школа.
По завршетку такмичарскох дела, потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице Михаљ Њилаш доделио је награде најуспешнијима и изразио уверење да ће наредни циклус такмичења бити још успешнији.
Овогодишња такмичења квиза су реализована у сарадњи Покрајинског секретаријата за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице и Јавне медијске установе „Радио-телевизија Војводине“.
Почетак емитовања 13 емисија квиз - такмичења на програмима Радио-телевизије Војводине планирано је у септембру ове године.

Извор: Покрајинска влада

04.06.2018

  • kviz