media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

20 милиона динара за дигитализацију војвођанских школа

На иницијативу Покрајинског секретаријата за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице, Покрајинска влада је на седници одржаној 06. јула 2018. године, којом је председавао Игор Мировић, издвојила 20 милиона динара за дигитализацију у области образовања на територији Војводине, односно за увођење „Мајкрософтове“ платформе за унапређење образовног процеса коришћењем савремених уређаја и сервиса.

Ово је такође усаглашено са стратешким опредељењем Министарства просвете, науке и технолошког развоја за системско увођење информатике у основне школе и унапређивање техничке опремљености гимназија информатичком опремом и софтверима у Републици Србији.

Ради се о набавци софтверске платформе за 52 гимназије, средње и основне школе у АП Војводини, коју би користило 2.500 наставника у току једне године.

Платформа омогућава просветним радницима и ђацима рад на документима, држање предавања и комуникацију између колега и ученика са различитих локација преко Интернета, као и коришћење електронске бележнице која омогућава креирање електронских свезака за наставнике и ђаке, снимање предавања, приступ предавањима од куће, дељење заједничких материјала за наставу, додељивање домаћих задатака и њихово прегледање и повезивање с платформама за e-learning.

Ова платформа се реализује на основу споразума о сарадњи Покрајинске владе са компанијом „Мајкрософт“ у области образовања из 2016. године, ради стварања услова за дигитализацију школа у АП Војводини.

09.07.2018