media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Честитка Михаља Њилаша поводом почетка школске 2018/2019. године

Поштовани просветни радници и драги наши ученици,

школско звоно поново је пробудило успаване дечје мисли. Зазвонило је истим оним познатим звуком, након вишемесечног одмора и означило је почетак нове школске авантуре. Врата школе поново су отворена ученицима, али овог пута и онима најмлађима – првачићима, који су храбро крочили у њима непознат свет школских авантура. Страх, ишчекивање, трема, знатижеља и радост мешају се на дечјим лицима док с нестрпљењем чекају улазак у школске клупе и упознавање са учитељицама, наставницима и новим школским пријатељима.

Школска зграда опет је оживела, препуна жамора и веселог дечјег смеха.

Сваки нови почетак захтева добру и свеобухватну припрему. Важно је да у томе учествују сви и да заједно, као један тим, наступе сложно и одлучно, те да се храбро суоче с предстојећим изазовима. Иако ти изазови понекад делују несавладиви, верујем да – заједничким трудом и систематским приступом – све може да се преброди. Као и до сада, секретаријат ће се трудити да буде део те велике сложне породице и да вам буде партнер и подршка кад год затреба.

Свим нашим ђацима и просветним радницима желим да им предстојећа школска година буде обојена ведрином, лепим успоменама, успесима и осмесима.

Срећан почетак!

Покрајински секретар
Nyilas Mihály
(Михаљ Њилаш)

31.08.2018