media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

За дигитализацију образовног процеса у АП Војводини 20 милиона динара

17092018

У Покрајинској влади данас је одржана презентација платформе „Office 365 education“ која омогућава дигитализацију и унапређење образовног процеса, за коју је из покрајинског буџета издвојено 20 милиона динара, а која ће бити уведена у 52 школе у АП Војводини.
Председник Покрајинске владе Игор Мировић рекао је да је ова платформа веома значајна јер ће омогућити лакше повезивање професора, наставника и ученика.
„Ова Мicrosoft платформа биће врста креативног прозора, која ће значајно унапредити образовни систем, а у будућности на њој можемо развијати нове видове образовања, како би на савременији начин приступали образовању“, изјавио је председник Мировић.
Он је навео да су континуирано праћење савремених дигиталних технологија, едукација и практична примена, неопходни за одржавање корака са развијенијим земљама.
„Крајњи циљ Покрајинске владе је да осавремени образовање и да га доведемо на ниво развијених земаља и то је нешто на чему морамо тимски радити. Овај посао не сме стати све док се дигитално не опреми свака учионица и школа“, рекао је председник Мировић и најавио да ће наредне године још значајнија средства бити издвојена за унапређење образовног система, јер је то, како је истакао, приоритет Покрајинске владе.
Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за oбразовање, прописе, управу и националне мањине-националне заједнице Михаљ Њилаш рекао је да је крајњи циљ модернизација образовања, а да је ова платформа важан корак на том путу, те додао да њено увођење у образовни процес води ка иновативнијој и креативнијој настави.
Платформа „Office 365 education“ биће уведена у образовни процес у 31 гимназији, 13 средњих стручних школа и осам основних школа.

Извор: Покрајинска влада

17.09.2018

  • 17092018
  • 17092018
  • 17092018
  • 17092018