media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Dužnosnici

Pokrajinski tajnik je član Pokrajinske vlade zadužen za rukovođenje pokrajinskim tajništvom. Pokrajinski tajnik za za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice ima zamjenika, podtajnika i pet pomoćnika tajnika.

Zolt Sakalas
Zsolt Szakállas, potpredsjednik Pokrajinske vlade i pokrajinski tajnik za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice

Zsolt Szakállas, rođen je 1984. godine u Novom Sadu. Gimnaziju „Svetozar Marković” pohađao je na mađarskom jeziku u rodnom gradu, gdje je završio i Pravni fakultet.

Tijekom studija i po njegovom završetku usavršavao se na fakultetima u Njemačkoj (Campus Europae) i u Mađarskoj. Godine 2008. stekao je zvanje diplomiranog pravnika, a 2010. završio je master studij i postao dobitnik Izuzetne nagrade za ostvaren uspjeh tijekom studiranja na Sveučilištu u Novom Sadu. Za stipendista Bundestaga (IPS) izabran je 2011. godine.

Radno iskustvo je stjecao u Općinskom sudu u Novom Sadu, u svojstvu sudačkog vježbenika – volontera, a potom od 2009. godine, s kraćim stankama, u pokrajinskoj administraciji. Od 2016. godine je podtajnik Pokrajinskog tajništva za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice. Završio je i Diplomatsku akademiju pri Ministarstvu vanjskih poslova Republike Srbije i položio pravosudni ispit.

Član je Saveza vojvođanskih Mađara.

Osim materinskog mađarskog jezika i srpskog, tečno govori engleski i njemački, a služi se i francuskim jezikom.

Oženjen je.Milan Kovačević
Milan Kovačević, zamjenik pokrajinskog tajnika za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice

Rođen je 1962. godine u Rumi. Visoko obrazovanje stekao je na Učiteljskom fakultetu u Somboru. Radio je u OŠ „ 11. novembar” u Senti do 1985. godine, a potom u OŠ „B. P. Pinki” u Srijemskoj Mitrovici, gdje je bio i ravnatelj škole. Po isteku mandata, prešao je u Ministarstvo prosvjete gdje je bio školski nadzornik.

Nakon toga je bio predsjednik Skupštine općine Srijemska Mitrovica i narodni zastupnik Skupštine Republike Srbije u dva mandata.Posjeduje licenciju za sigurnost, zaštitu i zdravlje na radu. Služi se ruskim jezikom. Otac je dvoje djece.02.11.2020