media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Отворен 14. Међународни сајам образовања „Путокази” и Сајам запошљавања

06032019putokazi08

Потпредседник Покрајинске владе и Покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине ‒ националне заједнице Михаљ Њилаш присуствовао је данас свечаном отварању Сајма запошљавања и 14. Међународног сајма образовања „Путокази” у хали „Мастер” Новосадског сајма.

Промоција образовања за све и афирмација доживотног образовања, основни су циљеви Међународног сајма образовања „Путокази”, као и представљање око пет стотина образовних профила. Осим факултета, на Сајму наступају и научни институти, приватни факултети, високе и средње школе с територије Војводине, а промовише се и понуда образовних институција у иностранству.

Покрајински секретаријат је и ове године путем конкурса издвојио значајна средства како би сви средњошколци с територије АП Војводине имали прилику да посете ову манифестацију. Додељено је три милиона динара за 72 школе с територије АП Војводине. Очекујемо да ће овогодишњи сајам посетити око пет хиљада ученика, који ће имати прилику да се упознају са око пет стотина образовних профила – рекао је Њилаш, додавши да је Покрајинском секретаријату и његовим запосленима стало до непосредног контакта са школама и ђацима, те да у прилог томе говори и чињеница да су целу протеклу годину провели посећујући васпитно-образовне установе и ослушкујући њихове жеље и потребе.

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине ‒ националне заједнице ове године је у сарадњи с Педагошким заводом Војводине организовао и стручни скуп под називом „Савремена образовна технологија у пракси”. Скуп је одржан данас, а на њему су професори средњих школа с територије АП Војводине, али и други посетиоци, имали прилику да чују предавање професора др Жолта Неместовског са Учитељског факултета у Суботици.

07.03.2019

  • 06032019putokazi08
  • 06032019putokazi08
  • 06032019putokazi08
  • 06032019putokazi08
  • 06032019putokazi08
  • 06032019putokazi08