media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Одржан радни састанак посвећен пројекту е-Папир

1

На радном састанку који је одржан данас у Скупштини АП Војводине, представницима секретаријата Покрајинске владе и јавних институција представљен је пројекат Владе Републике Србије за смањење административног оптерећења привреде, под називом „Поједностављивање административних поступака и регулативе – е-Папир”.

У склопу владине регулаторне реформе усмерене на побољшање услова пословања и смањење административног оптерећења привреде, 2016. године покренут је овај пројекат с циљем да се попишу, оптимизују, учине јавно доступним и дигитализују сви административни поступци и остали услови пословања, а као крајњи циљ наводи се оптимизација свих административних поступака, који би се обављали искључиво електронским путем.

Е-Папир се већ спроводи на републичком нивоу, пописано је око 2500 административних послова, који су једнообразно описани и унети у електронску базу, а поред тога су и преконтролисани. На територији АП Војводине, у току је припремање обуке за представнике покрајинских институција, који би радили имплементацију на покрајинском нивоу.

Према очекиваним резултатима пројекта, до 2021. године, успоставиће се Регистар свих административних послова. Та база биће јавно доступна, те ће привредни субјекти на једном месту, једноставном претрагом моћи да добију све информације неопходне за спровођење конкретног административног поступка.

Пројектом е-Папир, привреда добија сигурно пословно окружење и одговорност јавне управе, а јавна управа ће унапредити квалитете пружања јавних услуга, олакшати комуникацију између органа, организације и размене података.

Радном састанку присуствовали су, између осталих, и председник Покрајинске владе Игор Мировић, директорица Републичког секретаријата за јавне политике Владе Републике Србије Бојана Тошић и вођа пројекта Немачке развојне помоћи (ГИЗ) Александра Хилбиг.

За сарадњу с Републичким секретаријатом за јавне политике, Покрајинска влада је као надлежан орган одредила Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице.

04.04.2019

  • 1
  • 1
  • 1
  • 1