media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Једанаести фестивал „Севернобанатски сусрети фолклорног стваралаштва”

IMG-f70e0f3da48bc4ff7cea80dbdba14043-V.JPG

Нови Кнежевац, 11. мај 2019.

У организацији Културно-уметничког друштва Тисађенђе, у суботу је одржан једанаести фестивал „Севернобанатски сусрети фолклорног стваралаштва” у Новом Кнежевцу. Почев од 2009. године, па до данас, ови сусрети израсли су у фестивалски културни догађај првог реда, који достојно представља богатство народне традиције у Банату.

Како је интеркултурални дијалог између националних заједница у самој сржи фестивала, Покрајинска влада пружа му постојану подршку од самог почетка.

„Десет година уназад – а нека буде тако и деценијама унапред – овде се традиционално срећу фолклорни ансамбли који негују народну културу, вокално-инструменталне групе народног и забавног карактера, организују се ликовне изложбе и што је можда најлепше – негује се и представља дечје стваралаштво. Све то има за циљ да предочи лепоту различитости и контраста који нас окружују, а поред тога и да се очува и пренесетрадиција у Војводини онима што ће доћи после нас.” – рекао је подсекретар покрајинског секретаријата за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице Жолт Сакалаш, на отварању манифестације.

Поред војвођанских фолклорних група, на манифестацији су наступиле и групе из Мађарске и Трансилваније.

11.05.2019

  • IMG-f70e0f3da48bc4ff7cea80dbdba14043-V.JPG
  • IMG-f70e0f3da48bc4ff7cea80dbdba14043-V.JPG