media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Отворено 25. Школско позорје

2

Фото: Архива Гимназије “Светозар Марковић”

Подстицање и неговање уметничког стваралаштва у покрајинским школама, ширење и повезивање драмских секција, те имплементација инклузивне праксе и културе путем њиховог рад, као и неговање интеркултуралности и сарадња међу школама само су неки од циљева Школског позорја, које се већ четврт века одржава у Новосадском позоришту, у организацији Гимназије „Светозар Марковић”.

Школско позорје свечано је отворила наша славна глумица Светлана Бојковић, предочивши нам у свом обраћању своје виђење позоришне уметности. Након тога, изведена је представа новосадских гимназијалаца „Криви ексер”. Тема представе јесте једна од горућих тема данашњице – пакао дроге у који тинејџери, опхрвани својим проблемима, све чешће улазе.

Током трајања школског позорја, посетиоци могу погледати по три представе дневно. По њиховом завршетку, одржава се и округли сто, где стручњаци и млади из ове области дискутују о протеклом дану.

На фестивалу наступа седам покрајинских секција из Новог Сада, Сремских Карловаца, Сремске Митровице, Старе Пазове, Бачког Петровца, Кикинде и Зрењанина.

Додела награда у петнаест уметничких категорија одржаће се 16. маја, у свечаној сали гимназије. 25. Школско позорје траје до 16. маја 2019. године.

Фестивал школског позорја подржао је Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице, а јучерашњем отварању присуствовале су в.д. Помоћника покрајинског секретара за образовање Биљана Кашерић и начелница одељења за област образовања Даница Лучић.

15.05.2019

  • 2
  • 2
  • 2
  • 2
  • 2
  • 2
  • 2