media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Покрајинска влада обезбедила сто осамдесет два милиона динара за превоз средњошколаца

APV6673.JPG

Покрајинска влада доделила је данас представницима свих 45 локалних самоуправа у АП Војводини сто осамдесет два милиона динара, намењених за регресирање превоза за 20.819 ученика средњих школа.

Председник Покрајинске владе Игор Мировић изјавио је да је ово значајан програм који Покрајинска влада реализује, јер се на тај начин – како је навео – шаље порука подршке и родитељима и деци.

„Покрајинска влада очуваће, обновиће и модернизоваће све школе у АП Војводини, јер у мањим местима и селима нема живота без школе. Деца и породице не представљају број, они су суштина нашег опстанка и тако морамо деловати”, рекао је председник Мировић.

Очували смо велики број школа малих по броју ученика, али великих за њихове средине. Обновићемо и објекте образовних установа у малим срединама у које деценијама нико није ушао, попут школа у Јаску и Малим Радинцима, где радови почињу наредних недеља, истакао је председник Мировић.

Он је подсетио на то да је Покрајинска влада од свог формирања издвојила знатна средства за обнову и модернизацију објеката образовних установа.

„Додела финансијских средстава на основу овог конкурса јесте само један у низу доказа сталне и вредне сарадње Покрајинске владе и локалних самоуправа. Регресирајући трошкове превоза ученика до средњих школа које су одабрали, стварамо услове за њихово угодније и удобније путовање ка остварењу њиховог коначног циља – квалитетног и функционалног образовања. Млади и образовани људи јесу наша будућност и образовање мора бити једнако доступно свима”, рекао је покрајински секретар за управу, прописе, националне мањине – националне заједнице Михаљ Њилаш.

Конкурс за регресирање трошкова превоза ученика средњих школа на територији АП Војводине расписује се почев од 2002. године; од онда су издвојена знатна средства за те намене.

17.05.2019

  • APV6673.JPG
  • APV6673.JPG
  • APV6673.JPG
  • APV6673.JPG
  • APV6673.JPG
  • APV6673.JPG
  • APV6673.JPG
  • APV6673.JPG